Što je Raisepropertychanged WPF?
Što je Raisepropertychanged WPF?

Video: Što je Raisepropertychanged WPF?

Video: Što je Raisepropertychanged WPF?
Video: WPF INotifyPropertyChanged и привязка данных 2024, Svibanj
Anonim

2. 9. PropertyChanged koristi se za obavještavanje korisničkog sučelja da je nešto promijenjeno u modelu. Budući da mijenjate unutarnje svojstvo objekta User - samo svojstvo User se ne mijenja i stoga PropertyChanged događaj nije pokrenut.

Također je postavljeno pitanje čemu služi INotifyPropertyChanged u WPF-u?

INotifyPropertyChanged sučelje je korišteni obavijestiti pogled ili ViewModel da nije važno koje je svojstvo obvezujuće; ažurira se. Uzmimo primjer za razumijevanje ovog sučelja. Uzmi jedan WPF Prozor u kojem se nalaze ukupno tri polja: Ime, Prezime i Puno ime.

Nakon toga, postavlja se pitanje što je OnPropertyChanged? INotifyPropertyChanged je član sučelja u sustavu. ComponentModel Imenski prostor. Ovo sučelje se koristi za obavještavanje kontrole da se vrijednost svojstva promijenila.

Nadalje, što je Updateourcetrigger WPF?

UpdateSourceTrigger . Ovo je svojstvo vezanja koje kontrolira protok podataka od cilja do izvora i koristi se za dvosmjerno povezivanje podataka. Zadani način rada je kada se fokus promijeni, ali postoje mnoge druge opcije koje ćemo vidjeti u ovom članku.

Kako implementirate INotifyPropertyChanged?

Do implementirati INotifyPropertyChanged morate deklarirati događaj PropertyChanged i stvoriti metodu OnPropertyChanged. Zatim za svako svojstvo za koje želite obavijesti o promjenama pozivate OnPropertyChanged kad god se svojstvo ažurira.

Preporučeni: