Kako izbjeći iznimku indeksa niza izvan veza?
Kako izbjeći iznimku indeksa niza izvan veza?

Video: Kako izbjeći iznimku indeksa niza izvan veza?

Video: Kako izbjeći iznimku indeksa niza izvan veza?
Video: 🚀 AMAZON 2.0 - ИНТЕРНЕТ МАГАЗИН с нуля за 6 часов [Next / React / Nest / PostgreSQL / Prisma / TS] 2024, Travanj
Anonim

Da bi spriječiti " indeks niza izvan granica " iznimka , najbolja praksa je zadržati početak indeks na takav način da će, kada se izvrši posljednja iteracija, provjeriti element na indeks i & i-1, umjesto provjere i & i+1 (vidi redak 4 ispod).

Nakon toga, može se također zapitati, što je indeks niza izvan ograničene iznimke?

The indeks niza izvan granica pogreška je poseban slučaj pogreške prekoračenja međuspremnika. Javlja se kada se indeks koristi za obraćanje niz predmeta prelazi dopuštenu vrijednost. To je područje vani the granice niza koji se rješava, stoga se ova situacija smatra slučajem nedefiniranog ponašanja.

Također znate, što uzrokuje ArrayIndexOutOfBoundsException? An ArrayIndexOutOfBoundsException je prouzročio pokušavajući dohvatiti "kutiju" koja ne postoji, prosljeđivanjem indeksa koji je viši od indeksa zadnjeg "kutija" ili negativan.

  • Ime.
  • Kada se pristupa sadržaju niza, pozicija počinje od 0.
  • Kada petljate, budući da ja može biti manji ili jednak imenu.

Također da znate, kako rukovati nizom izvan vezanog izuzetka u Javi?

Indeks an niz je cjelobrojna vrijednost koja ima vrijednost u intervalu [0, n-1], gdje je n veličina niz . Ako je zahtjev za negativan ili indeks veći ili jednak veličini niz je napravljen, onda je JAVA izbacuje ArrayIndexOutOfBounds Iznimka . Ovo je za razliku od C/C++ gdje nema indeksa vezan provjera je obavljena.

Što je string index out of bound izuzetak u Javi?

lang. StringIndexOutOfBoundsException ako je beginIndex negativan ili veći od duljine niz . Ova metoda vraća pod- niz koji počinje znakom na navedenom mjestu indeks i proteže se do znaka na krajuIndex-1 indeks . To baca an Java.

Preporučeni: