Kako izrezati i zalijepiti na računalu pomoću tipkovnice?
Kako izrezati i zalijepiti na računalu pomoću tipkovnice?

Video: Kako izrezati i zalijepiti na računalu pomoću tipkovnice?

Video: Kako izrezati i zalijepiti na računalu pomoću tipkovnice?
Video: Windows Shortcut Key |Copy Paste Fast| Clipboard #shorts 2024, Svibanj
Anonim

Pritisnite tipku Ctrl i držite je. Pritom pritisnite slovo C jednom, a zatim pustite tipku Ctrl. Upravo ste kopirali sadržaj u međuspremnik. Do zalijepiti , ponovno držite pritisnutu tipku Ctrl ili Command, ali ovaj put pritisnite slovo Vonce.

Sukladno tome, kako izrezati i zalijepiti pomoću tipkovnice?

Do kopirati , pritisnite i držite Ctrl (kontrolna tipka) na tipkovnica a zatim pritisnite C na tipkovnica . Do zalijepiti , pritisnite i držite Ctrl a zatim pritisnite V.

Također Znajte, koja je tipka prečaca za rezanje? Osnovne tipke prečaca na računalu

Tipke prečaca Opis
Shift+Del Izrežite odabranu stavku.
Ctrl+C Kopiraj odabranu stavku.
Ctrl+Ins Kopiraj odabranu stavku
Ctrl+V Zalijepiti

Također znate, kako kopirati i zalijepiti na Windows tipkovnici?

Sada možete odabrati tekst pomoću miša ili tipkovnica (držite pritisnutu tipku Shift i koristite strelice lijevo ili desno za odabir riječi). Pritisnite CTRL + C za kopirati i pritisnite CTRL + V za zalijepiti to u prozor . Možete i lako zalijepite tekst ti si kopirano iz drugog programa u naredbeni redak koristeći isti prečac.

Što radi Ctrl Z?

Definicija: poništavanje Programi mogu imati nekoliko razina poništavanja, uključujući mogućnost rekonstrukcije izvornih podataka za sva uređivanja izvršena u trenutnoj sesiji. Vidi ponovi i poništi slanje. Na mnogim operativnim sustavima i aplikacijama, pritiskom Ctrl - Z na tipkovnici poništava posljednju funkciju. Pogledajte Kontrolna tipka.

Preporučeni: